Terugblik op 2021

 

'Vriendenbubbel' op zondag 13 juni in de prachtige tuin van de Tolbergse Schuurkapel.

Dat de idyllische boomgaard bij de Schuurkapel zich uitstekend leent voor culturele activiteiten, werd door de dansers van Qoqojunior, weer eens onderstreept. Zowel deelnemers als bezoekers waren onder de indruk van de verrassend mooie en bijzondere omgeving. Het gaf deze fraaie, aansprekende dansuitvoering extra glans.
foto's Charel Hanny

Seniorenbijeenkomst 25 mei

Tijdens de maandelijkse Seniorenbijeenkomsten, stond in de meimaand Maria centraal. Een terechte keuze wanneer men bedenkt dat de Kapel toegewijd is aan Maria.
 Heeft u ook belangstelling voor een bezoek aan deze bijeenkomsten waar ontmoeten centraal staat? Wees welkom iedere laatste dinsdag van de maand om 14.00 uur.


"NL doet" activiteiten. 

Met vereende krachten werden ook in 2021 werkzaamheden verricht in en rond de Schuurkapel. Het Oranjefonds waardeert deelname aan NL Doet activiteiten door het schenken van een financiële bijdrage in de gemaakte kosten. Zo snijdt het mes aan twee kanten! 

Terugblik op 2020

Bijzondere dansontmoetingen 

Op dinsdag 27 oktober verzorgde de Stichting Roosendaal Danst een voorstelling van vier danssolo’s. Het programma bestond uit vier totaal verschillende dansen van drie professionele dansers en een leerling van de MBO dansopleiding in Roosendaal. Het geheel werd op deskundige wijze toegelicht door de artistiek leider van Roosendaal Danst Jacques van Meel. Na iedere solo gingen de bezoekers met de danser/danseressen in gesprek waardoor ‘het verhaal’ van de dans nog duidelijker werd. Aan het eind van deze bijzondere middag werden alle aanwezigen uitgenodigd om zittend op hun stoel, met hun mimiek , armen en handen de dansbewegingen van de dansers te imiteren. Opnieuw werd ook deze middag duidelijk dat zo’n voor velen totaal nieuwe ervaring veel energie en plezier oplevert. Dat de fraaie ruimte van de Tolbergse Schuurkapel een extra dimensie aan het begrip ‘plaats van ontmoeting’ wist toe te voegen, werd ook deze middag weer onderstreept.

Klankhealing

Op dinsdag 29 september vond er in de Tolbergse Schuurkapel een workshop “Klankhealing” plaats. Onder de deskundige leiding van Regina Wiericx van The Soulcircle, luisterden de aanwezigen naar de uiteenlopende klanken van de koperen en kristallen klankschalen. Uit de reacties na afloop bleek dat de bezoekers dit gebeuren op verschillende manieren hadden ervaren en van mening waren dat het een fijne middag was om tot rust te komen en alle berichten over het coronavirus voor even te vergeten.

Muziek in de boomgaard 

tijdens het Open Monumentenweekend 2020

Terwijl de zon aan een strak blauwe hemel stond, liep de boomgaard aan de Damastberg 108 in Roosendaal, zondag 20 september vol. Deze middag konden de bezoekers aan de Tolbergse Schuurkapel genieten van een gevarieerd concert. Muziek die in de open lucht gebracht wordt geeft altijd een extra dimensie, zo bleek ook deze zondagmiddag. Rekening houdend met de 1,5 meter afstand luisterden de bezoekers ademloos naar de uitvoerenden. Drie jonge leerlingen van de pianiste Nadia Rutkovska lieten horen wat het dagelijks oefenen op de piano oplevert. Nadia zelf een getalenteerde professionele pianiste liet de mensen genieten van haar prachtig pianospel hetzij solistisch hetzij als begeleiding van Gunita Kronberga. Velen kennen deze muzikale duizendpoot als dirigente van diverse koren. Daarnaast is zij een begenadigd zangeres die haar vocale talenten ook op de zondag van het Open Monumentenweekend liet horen. Het concert bleek uit de vele reacties na afloop, een schot in de roos en zeker voor herhaling vatbaar. Een bezoek na afloop aan de tuin gelegen achter de Tolbergse Schuurkapel maakten deze middag helemaal af.

Terugblik op 2019

Renovatie & Onderhoud

De gerenoveerde gevel

In het voorjaar van 2019 is de voorgevel van de Tolbergse Schuurkapel deels gerenoveerd.

Ingang dagkapel

Burendag 2019

Een gezellige en actief samen zijn tijdens burendag 2019.