Bijzondere dansontmoetingen 

Op dinsdag 27 oktober verzorgde de Stichting Roosendaal Danst een voorstelling van vier danssolo’s. Het programma bestond uit vier totaal verschillende dansen van drie professionele dansers en een leerling van de MBO dansopleiding in Roosendaal. Het geheel werd op deskundige wijze toegelicht door de artistiek leider van Roosendaal Danst Jacques van Meel. Na iedere solo gingen de bezoekers met de danser/danseressen in gesprek waardoor ‘het verhaal’ van de dans nog duidelijker werd. Aan het eind van deze bijzondere middag werden alle aanwezigen uitgenodigd om zittend op hun stoel, met hun mimiek , armen en handen de dansbewegingen van de dansers te imiteren. Opnieuw werd ook deze middag onderstreept dat zo’n voor velen totaal nieuwe ervaring veel energie en plezier oplevert. Dat de fraaie ruimte van de Tolbergse Schuurkapel een extra dimensie aan het begrip ‘plaats van ontmoeting’ wist toe te voegen, werd ook deze middag weer onderstreept.

Klankhealing

Op dinsdag 29 september vond er in de Tolbergse Schuurkapel een workshop “Klankhealing” plaats. Onder de deskundige leiding van Regina Wiericx van The Soulcircle, luisterden de aanwezigen naar de uiteenlopende klanken van de koperen en kristallen klankschalen. Uit de reacties na afloop bleek dat de bezoekers dit gebeuren op verschillende manieren hadden ervaren en van mening waren dat het een fijne middag was om tot rust te komen en alle berichten over het coronavirus voor even te vergeten.

Muziek in de boomgaard 

tijdens het Open Monumentenweekend 2020

Terwijl de zon aan een strak blauwe hemel stond, liep de boomgaard aan de Damastberg 108 in Roosendaal, zondag 20 september vol. Deze middag konden de bezoekers aan de Tolbergse Schuurkapel genieten van een gevarieerd concert. Muziek die in de open lucht gebracht wordt geeft altijd een extra dimensie, zo bleek ook deze zondagmiddag. Rekening houdend met de 1,5 meter afstand luisterden de bezoekers ademloos naar de uitvoerenden. Drie jonge leerlingen van de pianiste Nadia Rutkovska lieten horen wat het dagelijks oefenen op de piano oplevert. Nadia zelf een getalenteerde professionele pianiste liet de mensen genieten van haar prachtig pianospel hetzij solistisch hetzij als begeleiding van Gunita Kronberga. Velen kennen deze muzikale duizendpoot als dirigente van diverse koren. Daarnaast is zij een begenadigd zangeres die haar vocale talenten ook op de zondag van het Open Monumentenweekend liet horen. Het concert bleek uit de vele reacties na afloop, een schot in de roos en zeker voor herhaling vatbaar. Een bezoek na afloop aan de tuin gelegen achter de Tolbergse Schuurkapel maakten deze middag helemaal af.

Zomer 2020

Ook in de zomer tijd voor ontmoeting! 

Wat zijn we blij dat we met inachtneming van de coronamaatregelen onze maandelijkse vieringen ook deze zomer hebben kunnen door laten gaan. Het hoogtepunt was natuurlijk de ontmoeting  ter gelegenheid van  Maria Hemelvaart. De kapel is immers toegewijd aan Maria. Het was dan ook extra plezierig  om buiten  in het zonnetje onder het genot van een kopje koffie/ thee met elkaar te zijn.  "Een echt Lourdes gevoel!"  zo typeerde een van de bezoekers deze sfeer. 


Terugblik op een geslaagde eerste dienst na de versoepeling van de coronamaatregelen

Wat was het fijn om zondag 7 juni jl. weer samen te kunnen komen voor de woord- en gebedsviering in de Tolbergse Schuurkapel. Door de uitbraak van het coronavirus was het de afgelopen maanden niet mogelijk geweest om op de eerste zondag van de maand de viering bij te kunnen wonen. Ook de Seniorenvieringen op de laatste dinsdag van de maand moesten noodgedwongen worden stilgelegd. Juist in deze bijzonder vreemde tijd met veel onzekerheden en vaak eenzaamheid, is de behoefte om samen te komen groter dan ooit. Toen de landelijke voorschriften en die van de Bisschoppelijke conferentie mogelijk maakten om bijeenkomsten te houden van 30 personen, hebben de betrokkenen bij de Stichting Kerstens meteen die gelegenheid aangegrepen om voorbereidingen te treffen voor het weer houden van diensten in de sfeervolle Schuurkapel. Geheel in de lijn van de regels zoals het plaatsen van stoelen met de noodzakelijke afstand, looproute enz. was het mogelijk om de bezoekers die zich vooraf hadden aangemeld, op 7 juni te ontvangen. Allemaal blije gezichten die samen met de voorgangster de dienst meemaakten. Omdat er nog niet gezongen mag worden, was er passende muziek van Cd’s. Dat alles bij elkaar zorgden voor een viering waarbij de aanwezigen zich weer helemaal thuis voelden. Na afloop onder het genot van een kopje koffie, ook hier weer op onderlinge afstand, werden de ervaringen van de afgelopen maanden met elkaar uitgewisseld. Het feit dat met deze dienst er weer een start is gemaakt van het samenkomen, het samenzijn, werd als heel warm ervaren.

Terugblik op 2019

Renovatie & Onderhoud

De gerenoveerde gevel

In het voorjaar van 2019 is de voorgevel van de Tolbergse Schuurkapel deels gerenoveerd.

Ingang dagkapel

De dagkapel is dagelijks geopend van 09.30 - 16.00 uur.

Burendag 2019

Een gezellige en actief samen zijn tijdens burendag 2019.